TRE POWERPLAYMÅL GAV LINKÖPING TRE POÄNG

14 februari 2023 21:30
#LHCBIF

Linköping vände underläge 0-1 till seger med 5-2 mot Brynäs. Mycket tack vare ett effektivt powerplay. Östgötarna gjorde tre av sina fem mål i numerärt överläge och är nu elva poäng före Brynäs.

Det skapades en hel del chanser i den första perioden. Men båda Marcus Högberg (LHC) och Jussi Olkinuora (Brynäs) stod för ett par svettiga räddningar och båda hade även hjälp av stolparna. Men det blev ändå tre mål i den första perioden, och Linköpings 2-1-mål kom med sju sekunder kvar av första perioden.

Linköping inledde andra perioden som de avslutde den första – med ett mål i powerplay. Men Brynäs kom tillbaka och reducerade. Efter det hade Brynäs några bra kvitteringschanser, båda i slutet av andra perioden och i inledningen av den tredje.

I stället för ett 3-3-mål gjorde Linköping 4-2 i powerplay, vilket avgjorde matchen. Sebastian Strandberg fastställde slutresultatet till 5-2.

– Klart det var en viktig match. I andra blev vi lite passiva, men vi kom upp starkt i tredje och det var bra gjort, sa Linköpings Oscar Fantenberg.

– Odisciplinerat. De gör tre powerplaymål och vinner matchen därför. Man har ingen att möjlighet att vinna om man sitter i utvisningsbåset, sa Brynäs tränare Mikko Manner.